Mérföldkövek: Pureco

Ez lesz az első honlap átalakulást bemutató cikkünk, de nem az utolsó! Alanya nem lesz más, mint a Pureco Kft., akik különböző víztisztítási feladatokhoz nyújtanak komplex megoldásokat. Az előző honlap 2009-től tette ez idáig a dolgát, így elérkezett az idő a lecserélésére.


Az új honlap célja, hogy megtartva az eddigi ügyfeleket, újabb partnereket is szerezzen a cégnek. Ehhez szükséges, hogy mind az oldal megjelenése, mind a funkcionalitása a toppon legyen. Ha ezek rendben vannak, akkor nincs akadálya, hogy tovább nőjön a cég ismertsége és jó hírneve.


Általános tudnivalók

Az oldal dizájnját partnerünk, a Nexus Kommunikációs Ügynökség készítette, az iparágnak és a célcsoportnak megfelelően. Mi pedig a webmotorunk segítségével életre keltettük az elképzelésüket.

 

A honlap megjelenése minden ízében egyedi és természetesen teljesen reszponzív.

Nyelvesítés is történt, így a magyar mellett angolul is elérhető az oldal.

Egy kereső is helyet kapott a honlapon, hogy a navigáció még egyszerűbb legyen.

Miután a megrendelő azok közé tartozik, akik szeretik tudni, hol áll a honlapjuk most, és mi várható a jövőre nézve, ezért mérő eszközök és külön statisztikai modul is beépítésre került, így minden szükséges információ a rendelkezésére áll.

Végül az egészet betetőztük egy adag SEO-val is, hogy kerek legyen a történet.


És akkor térjünk rá a konkrétumokra.


A főoldal
 
Eléggé szembeötlő a változás, nem? A menü robbantva lett, és a főbb pontok kapták a nagyobb fókuszt képekkel és az oldal közepére való helyezéssel. A színek megtartásra kerültek, a későbbi oldalakon jobban megfigyelhető, hogy maradt a zöld és a fehér dominanciája, kiegészülve egy kis kékkel a lábléc információs részében. A hírek a saját menüpontjukba lettek elhelyezve, az így felszabaduló helyen megjelent az oldal fő üzenete. Összességében egészen hatásos képet mutat a főoldal, miközben könnyű rajta eligazodni.

 

A régi és az új Pureco főoldal

 

Termékeink oldal

Az új Termékek oldalon először a főbb kategóriákhoz kapcsolódó összefoglalók fogadják az érdeklődőket, a Részletekre kattintva jutnak el az adott alkategóriába eső termékekhez. Ez egy kattintással megnöveli az utat a régebbi megoldáshoz képest, de ugyanekkor itt nincs az a zsúfoltság, mint előzőleg volt.
 

A régi és az új Pureco termékeink oldal

 

A termék alkategória lapokon láthatjuk igazán, hogy mennyivel más felfogás szerint lett az oldal kialakítva. A teljesen alap név+kép+kis leírás+tovább gomb kombináció kiegészült, egy praktikus "Letölthető anyagok" gombbal is, hogy a dokumentumok rögtön az érdeklődő rendelkezésére álljanak. Gyakorlatias szemléletet mutat az is, hogy minden termékkör esetén meg van jelenítve a hozzájuk tartozó felelősök listája, az elérhetőségeikkel együtt. A kategóriaváltás most már csak egy kattintásba kerül, a régi oldalon ez oda-vissza játék volt.

 

A régi és az új Pureco termék alkategória oldal

 

A konkrét terméklapok hasznos elemekkel egészültek ki. A leírások, a képek és a letölthető anyagok maradtak, bár ez utóbbi esetén lehetőség van regisztrációhoz kötni az adott dokumentumhoz való hozzáférést. Ezért a funkcióért a webmotorunk egyik új modulja felel. A letölthető dokumentumok megjelenítése is meg lett regulázva, így most már nincsenek lehetetlen hosszú fájl oszlopok egy-egy terméknél, és egyszerűbbé vált megtalálni a keresett rajzot.
 

A régi és az új Pureco termékoldal


 
A galériás képmegjelenítő mellett lehetőség van bizonyos termékeknél arra, hogy 3D-ben is megtekinthessék azt. Ez azon kívül, hogy látványos még praktikus is, mert így még részletesebben meg lehet ismerni az adott eszközt.  Miután ez több esetben nagy adatforgalommal jár, ezt a funkciót a mobilon böngészők elől elrejtettük, a saját érdekükben.

Ami még plusz a régebbi oldalhoz képest az az ajánló rész az oldal alján, ami a kategória további termékeiből mutat meg egy párat, így a látogató könnyebben talál a problémájára megfelelő megoldást.

 

A termékek mennyisége alapján egy álruhás webáruháznak is tekinthetjük a honlapot, csak az árak és egy kosár ikon hiányzik a terméklapokról.

 

Megoldásaink oldal

A régi oldalon még Technológiák néven szerepelt, mostantól a Megoldásainkra hallgat. Ez az aloldal mind régen, mind most követi a Termékeinknél látott megjelenést.
 

A régi és az új Pureco megoldásaink (technológiák) oldal
 
Szolgáltatásaink oldal

Itt a víztisztítással kapcsolatos feladatok kerültek felsorolásra. A Termékeknél látott módszert alkalmazva, minden témakör kapott egy vagy több felelőst az elérhetőségeikkel együtt.

 

A régi és az új Pureco szolgáltatásaink oldal


  Híreink oldal

Ahogy régebben a Hírlevelek menüpont alatt, most ezen az oldalon lehet olvasni a céggel kapcsolatos összes történést, és a hírlevekre való feliratkozásra is itt van lehetőség. A cikkek megkapták a most már alapvetőnek számító Facebook-os megosztási funkciót is.

 

A régi és az új Pureco híreink (hírlevelek) oldal


Cégismertető oldal

A Letöltések oldalt megkerülve, térjünk rá a Cégismertetőre. A régi oldalhoz képest további változás, hogy itt található meg a cég partnereinek listája is.
 

A régi és az új Pureco cégismertető oldal

A régi és az új Pureco partnereink szekció
 
Referenciák oldal

A régi oldalon nem volt a referencia munkákat bemutató aloldal, a Cégismertető oldalon lehetett pdf formátumban letölteni azokat. Miután a referenciák segítenek egy cégnek a bizalomszerzésben, így ez megérdemel egy külön menüpontot. A Puerco Kft. elég változatos feladatokat lát el a víztisztással kapcsolatban, így a referenciáik is sokszínűek. Ha valaki egy bizonyos probléma okán érdeklődik a cég végzett munkája után, lehetősége van arra specifikusan szűrni.

 

Az új Pureco referenciáink oldal
 
Kapcsolat oldal

A legnagyobb különbség a két verzió között a képek. Nem is hinné az ember, hogy mennyit számít, ha nem csak egy név+telefonszám kombinációt látunk valakiből, hanem az arcát is. Így sokkal könnyebbé válik már az első hívás során bizalmat ébreszteni.  A térkép és a kép az irodáról is lassan alapvetővé válik a kapcsolat oldalakról, így innen se hiányozhattak.

 

A régi és az új Pureco kapcsolat oldal
 
Letöltések oldal

Azért hagytuk ezt utoljára, mert ez egy speciális aloldal, a Referenciához hasonlóan ez sem szerepelt a régi honlapon. Ha egy terméknél a Letölthető anyagok gombra kattintunk, akkor nem a Termék adatlapjára, hanem erre az oldalra jutunk, innen tudjuk a kívánt dokumentumokat megszerezni. A szűrő segítségével több lépcsőben tudjuk a megjeleníteni kívánt fájl listát előállítani, így akár egy fő kategória összes termékének adatlapját is megkaphatjuk.

 

Az új Pureco letöltések oldal
 
Összefoglalás

Mindent áttekintve azt mondhatom, hogy csak nyertesei voltak ennek a munkának. Az új honlap rendelkezik a régi oldal összes pozitívumával, de a rosszból semmit se tartott meg, sőt tucatnyi hasznos funkcióval lett ellátva. A célcsoport – mérnökök, beruházók, kivitelezők - kaptak egy praktikus, könnyen áttekinthető oldalt, ami így rengeteg időt takarít meg nekik. Mi pedig rengeteget tanultunk, köztük a csapatmunka mikéntjéről és hasznos modulokkal bővült tovább a motorunk... szóval lájk.


Verseny

Az ügyfél munkánkkal való elégedettségét az is mutatja, hogy benevezte az oldalt Az év honlapja 2015 versenyre, B2B ipari web kategóriában. Ha a bemutatott változtatások téged is meggyőztek, akkor kérünk, szavazz te is az oldalra!

Év honlapja verseny


Ezt megteheted a verseny Facebook-os applikációján, ahova a képre kattintva juthatsz el. Ott válaszd a B2B kategóriát, majd a megjelenő listán görgess végig, és ott megtalálod a Pureco nevezését. Arra rákattintva láthatod az oldal jelenlegi szavazatait és egy bemutatkozást is, de a legfontosabb a szürke Szavazok gomb, annak kérlek, adj egy érzéki egér masszázst, ezzel is növelve az esélyét, hogy kategóriájában első helyen végezzen az oldal. Ne fogd vissza magad, ajánld másnak is a szavazást, hétfő éjfélig még rengeteg idő van!

 

Előre is nagyon köszönjük!

 

Ha kíváncsi vagy még valamire, esetleg kérdésed maradt, azt tedd fel bátran FaceBookon, vagy írj címünkre!

 

„Barátom, legyél olyan, mint a víz.” Ha te is egyetértesz Bruce Lee gondolatával, és a rugalmas, alkalmazkodó hozzáállással közelítesz a problémákhoz, akkor nyomj a Tetszikre vagy Megosztásra, hogy másokhoz is eljusson ez az üzenet!